Αδελφότητα Ζωτικιωτών Αθήνας
Σύλλογος  Ζωτικιωτών "Η Βρυτζάχα"
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε και συντηρείται από την Αδελφότητα Ζωτικιωτών Αθήνας

Αρχείο φωτογραφιών

Σύνδεση χρήστη

Επισκέψεις

7240953
ΣήμεραΣήμερα1889
ΧθεςΧθες2229
Τρέχουσα εβδομάδαΤρέχουσα εβδομάδα5991
Τρέχων μήναςΤρέχων μήνας37366
Γεν. ΣύνολοΓεν. Σύνολο7240953

Παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Δημήτρη Μίχα στο Ζωτικό

Στο Δημοτικό Σχολείο του Ζωτικού παρουσιάστηκε σήμερα 13/8/2017 το βιβλίο «Η Ιστορία της Λιβίκιστας – στην Οθωμανική περίοδο-», που έγραψε ο γνωστός φιλόλογος καθηγητής και τ. Διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, Δημήτρης Μίχας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ζωτικό (Λιβίκιστα). Είναι μια προσπάθεια πολλών ετών και χρειάστηκε πολύς χρόνος και κόπος για να καταγράψει την ιστορία του Ζωτικού κατά την Οθωμανική περίοδο, τους ανθρώπους που ξεχώρισαν, τους εθνικούς αγώνες και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

 

 

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η Αδελφότητα Ζωτικιωτών Λάκκας Σούλι που χρηματοδότησε και την έκδοση του βιβλίου με την παρουσία του Προέδρου Παναγιώτη Καρρά, του Γραμματέα, του Ταμία κι άλλων μελών του διοικητικού συμβουλίου, καθώς τα κέρδη από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για έργα της Αδελφότητας. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Ιωαννίνων Ιωάννης Στέφος, ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο τ. Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Καρράς, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σπύρου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ζωτικού Νίκος Πάκος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων, χωριανοί και φίλοι..


Για το συγγραφέα και το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησε ο φιλόλογος και ερευνητής Μιχάλης Παντούλας ως και ο δικηγόρος Γεώργιος Οικονόμου.


Ο συγγραφέας βαθιά συγκινημένος από την εντυπωσιακή παρουσία των πάνω από 100 συγχωριανών και φίλων ευχαρίστησε όλους όσους με λόγο ή με έργο βοήθησαν στην έκδοση αυτή και πρόσθεσε ότι η αγάπη του για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε αλλά και η υποχρέωση στις νέες γενιές τον οδήγησαν στη συγγραφή και την έκδοση του βιβλίου.


Συγχαρητήρια στην Αδελφότητα, συγχαρητήρια και στο συγγραφέα. Ευχόμαστε από καρδιάς καλή διαδρομή να έχει το θαυμάσιο και αξιόλογο αυτό πόνημα, να είναι καλοτάξιδο και να πουληθούν όλα τα αντίτυπα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την αγορά του βιβλίου βοηθάμε στην υλοποίηση των σκοπών και στόχων της Αδελφότητας για το καλό του χωριού, του τόπου και των ανθρώπων του.
Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα μέλη της Αδελφότητας Ζωτικιωτών Λάκκας Σούλι και από το Σύλλογο απανταχού κατοίκων Ζωτικού "Η Βρυτζάχα".


Υ.Γ.Θα ακολουθήσει βίντεο και φωτογραφίες σύντομα.(απο το ¨Ηπειρος TV)

Οι γειτονιές μας

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Αναζήτηση Videos

Πρόσφατα Videos

Τα τσίπουρα στο Ζωτικό. Από Φώτης Μότσης

Category: Αφιερώματα

Εκδήλωση για τη μάχη στη Βρυτζάχα 2018

Category: Σούλι

Κοπή πίτας 2019 του Συλλόγου "Η ΒΡΥΤΖΑΧΑ" στο Ζωτικό

Παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Μίχα "Η Ιστορία της Λιβίκιστας στην Οθωμανική περίοδο"