Αδελφότητα Ζωτικιωτών Αθήνας
Σύλλογος  Ζωτικιωτών "Η Βρυτζάχα"
Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε και συντηρείται από την Αδελφότητα Ζωτικιωτών Αθήνας

Αρχείο φωτογραφιών

Anmeldungsform

Επισκέψεις

7427240
ΣήμεραΣήμερα519
ΧθεςΧθες1564
Τρέχουσα εβδομάδαΤρέχουσα εβδομάδα5843
Τρέχων μήναςΤρέχων μήνας52628
Γεν. ΣύνολοΓεν. Σύνολο7427240

Το έργο της επισκευής του σχολείου μας ξεκινάει!!

Το έργο της επισκευής του σχολείου μας ξεκινάει!!

 

          Αμέσως μετά τις εκλογές της  17.6.2012 ξεκινάνε οι εργασίες για την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου στο χωριό μας. Το έργο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει μετά τις εκλογές της 6.5.2012 αλλά λόγω του γνωστού αποτελέσματος και της απόφασης να γίνουν νέες εκλογές , είχαμε αυτή την καθυστέρηση, γιατί  το σχολείο είναι εκλογικό κέντρο.
            Όπως σας είχαμε ενημερώσει με κοινή επιστολή των δυο συλλόγων,  Αθηνών και  Ιωαννίνων, το έργο θα ξεκινούσε αμέσως μετά το Πάσχα και συγχρόνως σας είχαμε περιγράψει το είδος των εργασιών που θα γίνουν καθώς  και το ύψος της δαπάνης, αφού πρώτα θα είχαμε και την σύμφωνη γνώμη και του Δήμου μας. Λόγω, όμως, των εκλογών το έργο προγραμματίστηκε να γίνει μετά την 6. 5. 2012. Ως εκ τούτου,  επισκέφθηκαν το χωριό μας ο κ. Δήμαρχος  με τον κ. Αντιδήμαρχο -που τυγχάνει να είναι και πολιτικός μηχανικός-  ως επίσης και ένας πολιτικός μηχανικός (στατικολόγος) που γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες  του εδάφους της περιοχής μας και μας πρότειναν να γίνουν ορισμένες  αλλαγές στο είδος των εργασιών της επισκευής, οι οποίες θεωρούνται βασικές για να διασφαλιστεί η στατικότητα του  συγκεκριμένου κτιρίου. Συγκεκριμένα, εκσκαφή στραγγιστικού καναλιού κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του κτιρίου, καθαίρεση του μωσαϊκού και σκάψιμο δαπέδου σε βάθος 0,50 m, μπάζωμα δαπέδου με ειδικό υλικό και διάστρωση γεωυφάσματος, σκυροδέτηση δαπέδου με πλάκα πάχους 15 εκατοστών οπλισμένης με διπλό πλέγμα,   καθαίρεση σοβάδων και σοβάτισμα με τοποθέτηση πλέγματος, αφαίρεση τοίχου ανατολικής πλευράς ως και (2) μέτρων τοίχου από την αριστερή και δεξιά πλευρά, κτίσιμο νέου τοίχου και αλλαγή στέγης και ταβανιού.

                       Λόγω αυτών των αλλαγών ζητήσαμε και πάλι προσφορές από τους (2) υποψήφιους να αναλάβουν το έργο εργολάβους και με  ομόφωνη απόφαση των δύο Συλλόγων το έργο αποφασίστηκε να δοθεί στον ίδιο εργολάβο κ. ΝΤΡΙΤΣΟ  Ηλία, αντί του ποσού των (32.000) ευρώ.  Το έργο θα παραδοθεί την 31. 7. 2012 και παράλληλα θα επισκευαστεί και το παλιό εστιατόριο προκειμένου να χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος. Επίσης πέραν αυτών των εργασιών θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες ηλεκτρολογικές εργασίες τις οποίες θα αναλάβει ο συγχωριανός μας ΛΙΟΝΤΟΣ Ευριπίδης, αντί του ποσού των (3.000)  ευρώ σύμφωνα με προσφορά που μας έδωσε με όλες τις εργασίες που θα κάνει ως και τα υλικά που θα απαιτηθούν.  
          Τα συνολικό ύψος της δαπάνης θα ανέλθει στο ποσό των (35.000)ευρώ, ενώ τα χρήματα που έχουμε μέχρι τώρα συγκεντρώσει ανέρχονται στο ποσό των (14.670)  ευρώ και για το λόγο αυτό, απευθυνόμαστε σε όλους σας να συνεισφέρετε για αυτό το έργο, το οποίο τώρα από τα λόγια γίνεται πράξη, θα το δείτε άλλωστε όσοι επισκεφθείτε τώρα το χωριό στις εκλογές ή στο πανηγύρι. Οι προσφορές πολλών συγχωριανών μας είναι συγκινητικές, ακόμη και παιδιά που δεν έχουν περάσει από αυτό το σχολείο θέλουν να προσφέρουν και να βοηθήσουν να μείνει όρθιο αυτό το σημαντικό για το χωριό μας κτίριο.  Όλες οι προσφορές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Αδελφότητας (www.zotiko.gr) και για τις  προσφορές σας ισχύει ο λογαριασμός που ανοίχτηκε για το σκοπό αυτό στην Εθνική    Τράπεζα  της    Ελλάδας  με   αριθμό  155/351345-95   και   με   αριθμό  ΙΒΑΝ GR8801101550000015535134595.
    Σας ευχαριστούμε  και σας ευχόμαστε να έχετε καλό καλοκαίρι,  κουράγιο και δύναμη να ξεπεράσουμε  και αυτό το εμπόδιο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας, το οποίο όμως δεν είναι φαινόμενο μόνο της χώρας μας, αλλά και όλης της Ευρώπης.

Για   τα   Δ. Σ.

         Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΖΩΤΙΚΙΩΤΩΝ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   ΚΑΡΡΑΣ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΖΩΤΙΚΩΤΩΝ

 

ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΕΜΕΛΗ

 

 

Οι γειτονιές μας

 

Letzte Beitraege

  • Keine Beiträge vorhanden.

Video-Suche

Neueste Videos

Τα τσίπουρα στο Ζωτικό. Από Φώτης Μότσης

Category: Αφιερώματα

Εκδήλωση για τη μάχη στη Βρυτζάχα 2018

Category: Σούλι

Κοπή πίτας 2019 του Συλλόγου "Η ΒΡΥΤΖΑΧΑ" στο Ζωτικό

Παρουσίαση του βιβλίου του Δ.Μίχα "Η Ιστορία της Λιβίκιστας στην Οθωμανική περίοδο"