Hauptmenu
Themen
Αρχείο φωτογραφιών
Anmeldungsform
Επισκέψεις
![]() | Σήμερα | 475 |
![]() | Χθες | 1564 |
![]() | Τρέχουσα εβδομάδα | 5799 |
![]() | Τρέχων μήνας | 52584 |
![]() | Γεν. Σύνολο | 7427196 |
Πρόσφατες καταχωρήσεις
- Δύσκολες ώρες
- Ἡ ἡμέρα δείχνει πρόσχαρη!
- Χριστουγεννιάτικες ευχές
- Επείγουσα ανάγκη για αίμα σε Ζωτικιώτη
- Μία Ἀνατολὴ στὸν Ἅγιο Νικόλαο Λιβικίστης
- Στὸν Ἄλισσό καὶ στῆς Βρυτζάχας τὴν Πηγὴ
- ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ …ΓΙΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ
- Ο ταξιδιώτης
- ΤΟ ΖΩΤΙΚΟ
- Λεύτερο ζευγάρι
- Θλιβερά μαντάτα από το Κάτω Ζωτικό
- Μύθος και Λόγος - Μέρος 2.
- Χριστός Ανέστη!
- Καλό Πάσχα
- Χρόνια Πολλά



Πώς να φτιάξετε μια vegan μαγειρίτσα!
Μαγειρίτσα vegan
3 μέτρια μαρούλια
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι, λάδι
1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι (ή 2 μέτρια)
5 κ.σ. καλαμποκάλευρο
500 gr άσπρα μανιτάρια (ή άλλα μανιτάρια)
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια αλατισμένα και κομμένα στα τέσσερα. Τα φέρνουμε κάμποσες βόλτες, να σωταριστούν από όλες τις πλευρές κι όταν αρχίζουν να βγάζουν το ζουμί τους αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το τηγάνι με τα μανιτάρια στην άκρη και ξεκινάμε να με τη σούπα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, μέχρι να αρχίσουν να χάνουν όγκο. Προσθέτουμε το πράσο και τον άνηθο (ψιλοκομμένα επίσης), ανακατεύουμε, αλατίζουμε και τσιγαρίσουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τα μαρούλια, πλυμένα καλά, κομμένα (όχι πολύ λεπτά) κι αλατισμένα, και βραστό νερό, ώστε σχεδόν να γεμίσει η κατσαρόλα. Μόλις τα μαρούλια αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια από το τηγάνι, μαζί με το ζουμί τους.
Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να βράσει μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια, κι ετοιμάζουμε το αλευρολέμονο.
Στύβουμε το λεμόνι και βάζουμε τον χυμό σε ένα μπωλ μαζί με το καλαμποκάλευρο. Τα ανακατεύουμε χτυπώντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν, και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλευρολέμονο στη σούπα μας ακριβώς πριν σβήσουμε τη φωτιά.
Το αλευρολέμονο με καλαμποκάλευρο θα δώσει στη μαγειρίτσα μας ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα και θα την πήξει ελάχιστα (αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε περισσότερο αλεύρι για πιο κρεμώδη υφή). Ρυθμίζουμε το αλάτι και το λάδι στα γούστα μας.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: Εναλλακτική δράση
Das Symposium von Zotiko
Letzte Beitraege
- Keine Beiträge vorhanden.
Video-Suche
Video - Ereignisse
Neueste Videos
Τα τσίπουρα στο Ζωτικό. Από Φώτης Μότσης
Εκδήλωση για τη μάχη στη Βρυτζάχα 2018