• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • blue color
  • purple color
  • yellow color
  • grey color
Γιορτή Αδελφότητας 2012 PDF Εκτύπωση E-mail

Με κέφι και ζεστασιά   έγινε η ετήσια εκδήλωση της Αδελφότητας των Ζωτικιωτών στην Αθήνα.  Η φετεινή γιορτή είχε το ξεχωριστό , δικό της χρώμα. Τίμησε την ποιητική παρουσία στα ελληνικά γράμματα του ΦωτοΜότση, τέκνο του χωριού μας,  και του απονεμήθηκε η  καθιερωμένη τιμητική πλακέτα της Αδελφότητας.
Ένα μεγάλο «ΕΥΓΕ» στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας, που με αυτές του τις πρωτοβουλίες, όπως της άλλης πριν δυό χρόνια εκδήλωσης προς τιμήν των δασκάλων μας καθώς και με  την προσπάθειά του μαζί με το Σύλλογο των Ζωτικιωτών στα Γιάννενα να αποκατασταθούν οι ζημιές   στο σχολειό μας για να λειτουργήσει αυτό  ως κέντρο πολιτισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης καταδεικνύει πως η σύμπνοια και η αναγνώριση της προσφοράς ενός εκάστου είναι το πιο αποτελεσματικά μέσα για την ανάδειξη και διατήρηση των πολιτιστικών αξιών του λαού μας.

Αλλά ας αφήσουμε εδώ τον Παναγιώτη Καρρά, τον Πρόεδρο της Αδελφότητας να μας μεταφέρει λίγο απ’ το κλίμα της γιορτής.

-.-

Aγαπητοί μας συγχωριανοί και φίλοι εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας Ζωτικιωτών σας καλωσορίζω στην εκδήλωσή μας και σας ευχαριστώ που μας τιμάτε με την παρουσία σας εδώ και σας εύχομαι να έχετε καλή χρονιά και να είστε  πάντα καλά.
 
Την εκδήλωσή μας τιμούν με την παρουσία τους οι   κ.κ.  :
 
1.    Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνοποσπονδίας Ελλάδας κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Γεώργιος, από τους Κουκλιούς και κατά το ήμισυ Ζωτικιώτης

2.    Ο Αντιπρόεδρος  του Συλλόγου οι « Φίλοι του Σουλίου» και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάκκας Σουλίου κ. ΜΠΑΝΙΚΑΣ Γιάννης.
3.    Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή  ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχ Παντούλα , κ. Κώστας ΜΗΤΣΗΣ
4.    Ο ταμίας της Αδελφότητας  Μπεστιάς κ. ΚΩΣΤΑΚΗΣ Λευτέρης.
5.    Ο συγχωριανός μας κ. ΜΟΤΣΗΣ Φώτης,  καθηγητής Γερμανικών και ποιητής,  που   κοσμεί την ιστοσελίδα μας με τα ποιήματά του  και ήρθε από  το Ναύπλιο για την εκδήλωσή μας.


Επίσης λάβαμε τηλεγραφήματα από τους :

1.    κ. ΑΡΓΥΡΗ  Ευάγγελο, Γ΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής - Βουλευτή ΠΑΣΟΚ του Ν. Ιωαννίνων
2.    κ. ΠΑΝΤΟΥΛΑ Μιχάλη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ του Ν. Ιωαννίνων
3.    κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Σταύρο, βουλευτή ΝΔ  του Ν.Ιωαννίνων
4.    κ. ΤΑΣΟΥΛΑ Κων/νο, βουλευτή ΝΔ  νομού Ιωαννίνων
5.    κ. ΠΑΚΟ Θεοφάνη, καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου, συμπατριώτη από την Παρδαλίτσα Ιωαννίνων.
6.    κ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗ Κων/νο, Δήμαρχο του Δήμου Δωδώνης
7.    κ. ΓΟΥΣΗ Χρήστο, Αντιδήμαρχο Δήμου Δωδώνης
8.    κ ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
9.    κ. ΠΑΚΟ Νίκο,  Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου του Χωριού μας
10.    κα. ΘΕΜΕΛΗ Λαμπρινή, Πρόεδρο του Συλλόγου Ζωτικιωτών Ιωαννίνων
11.    το συγχωριανό μας ΠαπάΝαστάση,
12.    κ. ΚΑΡΡΑ Πέτρο, τέως Πρόεδρο της Αδεφότητάς μας
13.    κ. ΘΕΜΕΛΗ Κώστα του Μιλιτάδη, τέως Γραμματέα της Αδελφότητάς μας,  
14.    οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους δεν μπόρεσαν να βρίσκονται μαζί μας και μας παρακαλούν να σας διαβιβάσουμε τους χαιρετισμούς τους σε όλους σας.
                 

Κατ΄ αρχάς θα ήθελα να πω λίγα λόγια για την Αδελφότητα και την πορεία της στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.
Φέτος, όπως σας ενημερώσαμε με  επιστολή  που σας στείλαμε, έχουμε θέσει σαν  πρώτη προτεραιότητα, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Ζωτικιωτών Ιωαννίνων, το έργο της αποκατάστασης των ζημιών του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας. Το σχολείο πρέπει άμεσα να επισκευαστεί, αφενός για να μην καταρρεύσει σε ενδεχόμενο σεισμό, αφετέρου για να δημιουργήσουμε τη δική μας πολιτιστική στέγη, κατάλληλη για όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις των συγχωριανών μας. Για όσους δεν γνωρίζουν το ύψος της δαπάνης θα ανέλθει στο ποσό των (27.000) ευρώ.

Για το λόγο αυτό, ανοίχτηκε ειδικός λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να μπορείτε να καταθέσετε τις προσφορές σας.


Σας γνωρίζουμε ότι μέχρις στιγμής έχει συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό των  (11.600)  ευρώ, εκ των οποίων (10.000) ευρώ από το ταμείο της Αδελφότητάς μας και (1.600) ευρώ από προσφορές των μελών της Αδελφότητας .
Οι προσφορές σας θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα μας, προκειμένου να ενημερώνεστε για την πορεία της συγκέντρωσης των χρημάτων, το δε έργο θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, αφού συγκεντρωθεί τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό που απαιτείται.
Οι εποχές που διανύουμε είναι σίγουρα πολύ δύσκολες, αλλά ευελπιστούμε ότι όλοι  μαζί  μπορούμε να επιτύχουμε το στόχο μας.

Η  Αδελφότητά μας  συνεχίζει την διοργάνωση του ετήσιου χορού, ο οποίος πλέον έγινε θεσμός για την αναβίωση της  παράδοσης και την ισχυροποίηση των δεσμών μας, αλλά και κάθε άλλης δραστηριότητας, με στόχο την επίτευξη του σκοπού της ύπαρξης της Αδελφότητας. Φέτος, λόγω του στόχου που έχουμε θέσει για την επισκευή του Σχολείου,  δεν  σας προσφέρουμε στην σημερινή εκδήλωση ζωντανή μουσική, αλλά η μουσική θα είναι από C.D., προκειμένου να μειώσουμε το κόστος της εκδήλωσης.
Ακόμη, θα ήθελα να σας θυμίσω, ότι φέτος η ιστοσελίδα μας «ιστότοπος των Ζωτικιωτών» γιορτάζει τα τέταρτα γενέθλιά της.
Ως τώρα είναι εγγεγραμμένα (97) μέλη, έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, περίπου (900.000) επισκέπτες από όλο τον κόσμο και θα ήθελα να ευχαριστήσω, όλους αυτούς που  με οποιοδήποτε τρόπο έχουν συντελέσει στην τεράστια επιτυχία του εγχειρήματος αυτού και ιδιαίτερα στον κατασκευαστή και επιμελητή της ιστοσελίδας μας κ. Γιάννη Μότση.
              
Φέτος, η Αδελφότητα αποφάσισε να βραβεύσει τον ποιητή, συγχωριανό  και συμμαθητή μας Φώτη ΜΟΤΣΗ, για το σπουδαίο ποιητικό του έργο.  
Ο Φώτης, ή γνωστός σε όλους μας ΦΩΤΟΜΟΤΣΗΣ, κατοικεί μόνιμα στο όμορφο Ναύπλιο και όπως είπε ο συγγραφέας Γιάννης Ρηγόπουλος σε ποιητική παρουσίαση του έργου του ΦωτoΜότση:

"Είναι ποιητής, απόγονος των ποιητών της «σκοτεινής Ελλάδας» που βόσκει, όμως τα γελάδια του στις παραλίες της «άλλης Ελλάδας» και όταν οι πληγές του αιμορραγούν, τις ξεπλένει με την αρμύρα- τις στεγνώνει στα βράχια που κατακαίει ο ήλιος. Τα κάνει πυρκαγιά" .
Θα ήθελα να σας απαγγείλω ένα πολύ μικρό απόσπασμα από το ποίημά του, που αναφέρεται στην πατρίδα μας την  Ήπειρο με το τίτλο
«το Ηπειρώτικο».

«Τα όνειρα στην Ηπειρο,
τα δένουνε γερά, με αγράμπελη, απ΄ το κότσι,
και τα κρεμάνε αψηλά, στο σύννεφο,
να μην τα πιάνει πυρετός, να μη τα πιάνει  μύγα».

Καλούμε το ΦΩΤΟΜΟΤΣΗ  να προσέλθει να παραλάβει το βραβείο του
             
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα βραβεύσουμε τα παιδιά μας, που εισήχθησαν το έτος 2011  στα Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.  με μία αναμνηστική πλακέτα.   
Τους  συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε  καλές σπουδές.

Παρακαλώ με αλφαβητική σειρά να προσέλθει:

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΚΑΡΡΑΣ  του Μιλτιάδη που βραβεύεται για την  εισαγωγή του στο
Τ.Ε.Ι  ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

g-2012-3

Ο ΦΩΤΗΣ  ΠΑΠΑΖΗΚΟΣ του Νικολάου που βραβεύεται για την  εισαγωγή του στο
Τ.Ε.Ι.  ΑΘΗΝΩΝ
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ
   g-2012-4


Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Δ.Σ. αυτούς που στην σημερινή μας λαχειοφόρο αγορά, προσέφεραν διάφορα δώρα. Και είναι οι   κ.κ.:  
•    ΠΑΠΑΖΗΚΟΣ  Σπύρος, πρώην μέλος του Δ.Σ.,
•    ΠΑΠΑΝΤΖΙΜΑΣ Λάμπρος,   
•    ΤΣΑΝΤΗΛΑ Βάλια και
•    ΝΤΑΓΚΑΣ Θεόδωρος.


Επίσης:
•    η κ. Λαμπρινή ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, που δεν μπόρεσε να βρεθεί φέτος μαζί μας, προσφέρει στο σύλλογό μας (300) ευρώ.
•    Ο πρώην γραμματέας της Αδελφότητάς μας  ΘΕΜΕΛΗΣ Κώστας του Μιλτιάδη, συμμετέχει στην λαχειοφόρο αγορά μας, με το ποσό των (50) ευρώ.
•    Ο  συγχωριανός μας, και ένας εκ των ιδιοκτητών του κέντρου που μας φιλοξενεί σήμερα, κ. ΜΙΧΑΣ Νίκος, μας προσφέρει το ποσό των (50) ευρώ.
•    Εκ μέρους του ΔΣ ευχαριστούμε το Μηνά Καρρά, που ήλθε από τα Γιάννενα για τη σημερινή μας εκδήλωση.

              
 Ο κατάλογος με τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς έχει ήδη κυκλοφορήσει στα τραπέζια σας και όπως βλέπεται έχει δώρα αξιόλογα.
Η τηλεόραση είναι προσφορά στην Αδελφότητα από τον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. ΤΑΣΟΥΛΑ Κων/νο,  ο οποίος την κέρδισε στην περσινή λαχειοφόρο αγορά μας και την πρόσφερε στην Αδελφότητα.  
Σας  παρακαλούμε να αγοράσετε όσους  περισσότερους λαχνούς μπορείτε, διότι  όπως ξέρετε, αυτό είναι το μοναδικό έσοδο της Αδελφότητας.  Το ποσό  των (10.000) ευρώ, που όπως προείπα η αδελφότητα προσφέρει για την επισκευή του σχολείου,  προέρχεται από  τα έσοδα των εκδηλώσεών μας, τα οποία χρησιμοποιούμε για τις ανάγκες της Αδελφότητας,  του χωριού μας και των συγχωριανών μας.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσία σας εδώ, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, και σας υποσχόμαστε ,ότι εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο για εσάς, την Αδελφότητα και το χωριό μας.
Αν διαπιστώνετε κάποια παράλειψη ή αδυναμία μας, να μας την πείτε για να μπορέσουμε να τη διορθώσουμε.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη Δ/νση και το προσωπικό του καταστήματος, για την φιλοξενία τους στον όμορφο τούτο χώρο.
Κλείνοντας σας παρακαλώ πολύ και πάλι να αναλογιστείτε την αναγκαιότητα  του έργου της επισκευής  του σχολείου μας,  και να συνδράμετε οικονομικά. Να είστε σίγουροι,  ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια και καθαρότητα,  και ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει χαμένο. Για την πορεία του έργου και τη συγκέντρωση των χρημάτων θα ενημερώνεστε καθημερινά από την ιστοσελίδας μας.
Μπορείτε και σήμερα ακόμη αν θέλετε να δώσετε την προσφορά σας  στα μέλη του Δ.Σ.  
Σας  ευχαριστούμε  πολύ και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.


 

 

Σαν σήμερα



Προσφορές για το σχολειό μας

Ολοι εμείς,  καμωμένοι από ζωτικιώτικο πείσμα, ζυμωμένοι απ’ την ανάσα, το χνώτο του δικού μας σχολειού, θα κρατήσουμε όρθιο αυτό που μας κρατά αντάμα σε λύπες και χαρές, σε χορούς και γιορτάσια. Θέλουμε και μπορούμε όλοι εμείς να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στο σχολειό μας, να επουλώσουμε τις ρυτίδες που άνοιξαν πάνω του οι σεισμοί και ο χρόνος.
Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε το σχολειό μας το δικό μας αλλά και των παιδιών μας το συναπάντημα, προσφέροντας καθένας το μερίδιο στην αγάπη του.

Πατήστε για την συμπλήρωση της φόρμας προσφοράς

 Πατήστε εδώ για να δείτε τον καταλογο προσφορών

Γιορτάζουν:



Επισκέψεις

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα32
mod_vvisit_counterΧθες650
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα32
mod_vvisit_counterΤελευταία εβδομάδα4451
mod_vvisit_counterΑυτόν τον μήνα10197
mod_vvisit_counterΠερασμένο μήνα43516
mod_vvisit_counterΑπό δημιουργίας σελίδας;1024277

Η IP σας:: 38.107.179.231
Σήμερα: Μαϊ 20, 2012
Εχουμε 10 επισκέπτεςs και no μέλος(η)s σε σύνδεση
Σύνολο μελών : 99
Τελευτ. εγγραφέν μέλος : CarlIrorryTom
Μέλη σε σύνδεση : 0
Νέα μέλη σήμερα : 0 Εγγραφές
Νέα μέλη αυτήν την εβδομάδα : 1 Εγγραφές
Νέα μέλη αυτόν τον μήνα : 1 Εγγραφές

Μουσική υπόκρουση


sound by jbgmusic

Αναγνώσεις

Ο Ιούδας της νύχτας

του Φώτη Μότση

ΚΕΡΩΝ
α’

Αυτό το μέσα μου βουνό
δεν θα το ξεριζώσω
θα το αφήσω να γενεί βωμός
άγρια να σε θυσιάζω
να βρίσκεις το αίμα μου

Αρχείο φωτογραφιών

katozotiko4
Image Detail

Image On This Sunday