Η μάχη των Σουλιωτών στη Βρυτζάχα - Ζωτικό Ιωαννίνων - Εκδήλωση 2017

Με επιτυχία και παρουσία τοπικών αρχών και κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τη μάχη των Σουλιωτών στη Βρυτζάχα, που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού "Η ΒΡΥΤΖΑΧΑ" και τον Δήμο Δωδώνης.

Οι σεβαστοί πατέρες Νέστορας Λιόντος και Ηλίας Μπόλωσης τέλεσαν την επιμνημόσυνη δέηση ενώ την ομιλία της εκδήλωσης εκφώνησε η κυρία Λιάνα Μπακογιάννη, νηπιαγωγός, συγγραφέας και ερευνήτρια της ιστορίας του Σουλίου. Μεταξύ άλλων, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι "το Ζωτικό αποτελεί τον προμαχώνα των Σουλιωτών κατά του Αλή Πασά των Ιωαννίνων". Ο δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης διαβεβαίωσε του παρευρισκόμενους ότι έχει έχουν εκταμιευθεί τα χρήματα για τον ηλεκτροφωτισμό του Λιβαδιού ενώ η δήμαρχος Σουλίου, κ. Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση ευχαρίστησε για την πρόσκληση που της απευθύνθηκε και χαρακτήρισε την περoιχή του Σουλίου ως 'μικρό μέγα τόπο". Ο Αντιπεριφεριεάρχης Νεολαίας, Άθλησης και Εθελοντισμού κ. Βασίλης Παπαχρήστου σημείωσε πως ο χώρος του μνημείου χρειάζεται περαιτέρω συντήρηση και ανάδειξη.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Νέων Ρωμανού για τα παλληκάρια και τις λυγερόκορμες που κόσμησαν, με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, την εκδήλωση, Επίσης, ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία και τους δημάρχους Κόνιτσας και Ζίτσας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ευχόμαστε η εκδήλωση να έχει ανάλογη επιτυχία και αναγνώριση στο μέλλον!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση από την ιστοσελίδα μας ή το κανάλι ΒΡΥΤΖΑΧΑ web tv

Εκ μέρους του Συλλόγου Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού "Η ΒΡΥΤΖΑΧΑ",

Βασίλης Διαμάντης